utbyte_ny

Språkutbyten

Genom att vara med på språkutbyten till andra länder i ett utbytesprogram får du ett minne för livet! Du får en unik möjlighet att träna dina språkkunskaper i en naturlig miljö, samtidigt som du får lära dig mycket mer än på turistresor om nya spännande kulturer tack vare att du bor hemma hos en familj.

Programmet du får vara med om består dels av din resa där du blir gäst, dels av ditt värdskap när du får besök av eleverna som kommer till Sverige. Tillsammans gör ni studiebesök och utflykter samt besök på varandras lektioner i respektive land. Före resan har du kontakt med någon elev i samma ålder som du i det främmande land du ska resa till. Denna elev bor du sedan hos och den bor hos dig vid sitt besök i Sverige. Två lärare följer alltid med på dessa resor.

Du får en unik möjlighet att träna dina språkkunskaper i en naturlig miljö

Resa till Bologna för dig som läser italienska

Vi samarbetar med en gymnasieskola i Bologna i Italien. Om du läser italienska hos oss får du möjlighet att vara med på detta spännande utbyte.

2016-12-02-photo-00000113-kopia

Resa till Rostock för dig som läser tyska

Du som läser tyska steg 3 och steg 4 har möjlighet att delta ett utbyte som vi har med en skola i den vackra medeltidsstaden Rostock vid Östersjökusten. Vi brukar besöka de tyska eleverna ca fem dagar i adventstid och de kommer sedan till oss i slutet av april. En erfarenhet av språk och kultur som blir ett minne för livet!

Resa till Baskien för dig som läser spanska

Sedan 1998 har Rudbecks elever rest en vecka till Baskien i nordvästra Spanien. Våra elever bor i den lilla byn Leioa, 10 kilometer från Bilbao.

På webbsidan http://intercambiosuecia.eu hittar du mer information om det spanska utbytet. Här kan du även se filmer från utbytet.

utbyte_bologna