Ansökan till musikklass på Rudbeck

Du ansöker först om en gymnasieplats på Rudbeck på antingen Naturvetenskapsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. Du ansöker via Gymnasieantagningen STORSTHLM. Därefter skickar du in en intresseanmälan till musikklass via nedanstående formulär.

Under vecka 8 kommer du att få en kallelse från våra musiklärare till ett muntligt och skriftligt musiktest. Testet kommer att genomföras vecka 10-11 här på Rudbeck. Efter genomfört musiktest kommer du att få information om ditt resultat på testet.

Observera att du måste få en gymnasieplats på Naturvetenskapsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet på Rudbeck för att bli aktuell till musikklass.

Du kan även ansöka om plats till musikklass under omvalsperioden den 17 april-15 maj. Ansöker du under omvalsperioden kommer våra musiklärare kontakta dig för att bestämma tid för musiktestet.

OBS! På gymnasieantagningens hemsida står det att den särskilda varianten inte startar läsåret 19/20. Vi kommer dock att starta en musikprofil på Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. De elever som blir antagna till själva programmet (NA och SA) och fått ok från våra musiklärare att börja musikprofil kommer att få besked om detta.


Intresseanmälan till musikklass

  • Jag är intresserad av att börja i musikklass på Rudbeck.
  • Vi lagrar och hanterar enbart uppgifter om namn, adress, e-postadress och telefonnummer från dig, för att kunna skicka ut inbjudan och information kring musiktestet. Dina uppgifter förs inte vidare till tredje part.