HBTQ

På Rudbecks bibliotek ska alla känna sig välkomna och trygga! Rudbecks bibliotek är sedan 2014 en HBTQ-certifierad verksamhet.

Det innebär att personalen har genomgått en utbildning om normkritik, HBTQ-frågor och diskrimineringsgrunderna. Vi vill att verksamheten ska vara öppen och inkluderande ur ett HBTQ-perspektiv. Vi utgår också från Rudbecks plan mot kränkande behandling.

HBTQ-böcker i biblioteket

På Rudbecks bibliotek hittar du många olika slags böcker med HBTQ-tema. Alla böcker med ett tydligt HBTQ-tema märker vi med regnbågshjärta  eller regnbågsflagga  Det mesta av facklitteraturen finns på avdelning Ohj. Skönlitteraturen är utspridd på olika hyllor men spana efter ett regnbågshjärta eller regnbågsflagga. Det går att söka HBTQ i bokkatalogen via hemsidan. Tipsa oss gärna om det är någon bok du tycker att biblioteket borde ha!

I två foldrar har vi samlat många av våra böcker med HBTQ-tema. Böcker vi själva har läst och gillar får ett litet hjärta. Läs i dem nedan eller kom in och hämta ett eget exemplar – finns i HBTQ-hörnan.

Några bra HBTQ-sidor på Internet