Till nyhetslistningen

Information om den nationella betygsdatabasen till dig som tagit studenten 2020

Övrigt

Det examensbevis du har fått kommer vi att skicka till den betygsdatabas som Universitets- och högskolerådet (UHR) administrerar.

Databasen används vid antagningen till högskoleutbildningar. För att alla lärosäten ska få tillgång till ditt betyg måste du göra en anmälan på www.antagning.se.

Du behöver alltså inte skicka in någon kopia av din examen om du söker högskoleutbildningar via antagning.se. Däremot skickas inte betyget automatiskt från betygsdatabasen om du söker utbildning på folkhögskola eller kvalificerad yrkesutbildning.

Observera att du alltid har ett eget ansvar att kontrollera att dina betyg och andra relevanta meriter är UHR tillhanda i utsatt tid – även om din skola är ansluten till betygsdatabasen.

Du som avslutat gymnasieskolan 2020 utan att ha fått en gymnasieexamen måste själv ladda upp dokumentet när du gör en anmälan. Det gäller om du till exempel har fått ett studiebevis. Om du inte har tillgång till en skanner, kan du posta en vidimerad kopia på ditt betyg till följande adress:

Antagningsservice
R 312
106 53 Stockholm

Om du gör en prövning efter att du fått din examen måste du även i detta fall själv ladda upp eller skicka in ditt utdrag ur betygskatalogen.