Elevföreningar

På Rudbeck finns det många föreningar som våra elever själva har startat upp och driver. Här nedanför hittar du information om några av dem.

Rudbecks elevkår

Vi i elevkåren jobbar bland annat för att du som elev ska få inflytande i skolan. Vi vill också sätta en guldkant på skoltiden genom olika evenemang, tävlingar och andra roligheter. Elevkåren är en elevorganisation som tillämpar enskilt medlemskap, alltså frivilligt medlemskap för skolans elever. Elevkåren har en arbetande styrelse som utses av medlemmarna på ett stadgeenligt årsmöte.

elevinflytande@gmail.com

Vi som sitter i styrelsen 19/20

Gustav Fragell – Ordförande
Clara Henriksson – Vice ordförande/Kommunikationsansvarig
Lucas Westberg – Ekonomiansvarig
Adam Thyberg – Eventansvarig
Malin Hallin Sjöstedt – Medlemsansvarig
Lisa Melander – Föreningsansvarig
Emelie Henningson – Medieansvarig
Anna Thulin – Sammanhållningsansvarig

Spotlight

Vi är en drama/teatergrupp som träffas torsdagar klockan 16-18 i dramasalen C109. Dramagruppen är öppen för alla elever på skolan oavsett om du är nybörjare eller tidigare har spelat teater.

RIF – Rudbecks Idrottsförening

Vi anordnar idrottsaktiviteter och idrottsevenemang för dig som är medlem. Det är vi som håller i anmälan och arrangemang av olika skolidrottsturneringar, till exempel Skol-DM och Skol-SM. Medlemskap kostar 52 kr per år.

rif@rudbeck.se

Alma Holmqvist – Ordförande
Mehdi Khalili
Marcus Wreber
Anna Bo Belander
Frida Myrsmeden
Emma Wikström
Adam Al-Haidari
Akbar Radjabov
Aran Sedighi
Gustaf Hedenberg
John Paberit
Pavel Mohamed
William Wetterud

NG – Ny Generation

Rudbecks kristna skolgrupp är en del av den stora, gemensamma föreningen Ny Generation. Ny Generation är med och stöttar och leder kristna skolgrupper över hela landet på högstadiet, gymnasiet och universitetet. Tanken med den kristna skolgruppen är att finnas där och sprida glädje, trygghet och tacksamhet till alla på skolan. Vi vill finnas till för de utan religion, med en annan religion

och de kristna på skolan. Om du vill du vara med eller har några frågor så är det bara att höra av dig till vår instagram eller maila oss! Inget medlemskap krävs! På vår instagram kan du även se vad vi har gjort på skolan för att skapa en tryggare och gladare miljö. Vi brukar även träffas en gång i veckan för att umgås och fika!

rudbecknygeneration@gmail.com

RMF – Rudbecks muslimska förening

Vi vill skapa en trygg mötesplats för elever oavsett religion och vara en plattform öppen för dialog mellan muslimska elever och elever med andra religiösa bakgrunder. Vi jobbar för att motarbeta fördomar och vill istället sprida kunskap om islam till våra medlemmar genom att arrangera roliga och lärorika evenemang. Vi främjar rättvisa och respekt och eftersom vårt centrala mål är att förena elever och skapa gemenskap kan alla elever på Rudbeck bli medlemmar i vår förening. Du kan bli medlem genom att skicka ett mail till oss med ditt för- och efternamn samt e-postadress. Det kostar ingenting att bli medlem och det är inte bindande.

info.rudbecksmf@gmail.com

Hannan Adnan – ordförande
Ayub Hussein –  sekreterare
Anisa Abdiaziz – ekonomiansvarig
Hannan Saleh – mediaansvarig
Hali Olad – informationsavdelningen
Hoda Saleh – ärendeavdelningen

Science Club Rudbeck

Vi är en grupp ungdomar som vill förmedla kunskap och skapa intresse för matematik och de naturvetenskapliga ämnena. På våra träffar kan du komma om du vill få stöd i matematik eller något av natur-ämnena, eller bara studera i lugn arbetsro. Drop-in!

scienceclubrudbeck@gmail.com

Jasper Wijk – Medlemsansvarig och lokalansvarig