Elevföreningar

På Rudbeck finns det många föreningar som våra elever själva har startat upp och driver. Här nedanför hittar du information om några av dem.

Elevkåren

Vi i elevkåren jobbar bland annat för att du som elev ska få inflytande i skolan. Vi vill också sätta en guldkant på skoltiden genom olika evenemang, tävlingar och andra roligheter. Elevkåren är en elevorganisation som tillämpar enskilt medlemskap, alltså frivilligt medlemskap för skolans elever. Elevkåren har en arbetande styrelse som utses av medlemmarna på ett stadgeenligt årsmöte.

Kontakt

elevinflytande@gmail.com

Vi som sitter i styrelsen 20/21

Clara Henriksson – Ordförande
Axel Karlsson – Vice ordförande
Erik Palmaer – Ekonomiansvarig
John Öhnberg – Eventansvarig
Edith Lövén – Medieansvarig
Julia Carlde – Medlemsansvarig
Lukas Strandberg – Föreningsansvarig
Maja Wallin – Kommunikationsansvarig

NG – Ny Generation

Rudbecks kristna skolgrupp är en del av den stora, gemensamma föreningen Ny Generation. Ny Generation är med och stöttar och leder kristna skolgrupper över hela landet på högstadiet, gymnasiet och universitetet. Tanken med den kristna skolgruppen är att finnas där och sprida glädje, trygghet och tacksamhet till alla på skolan. Vi vill finnas till för de utan religion, med en annan religion

och de kristna på skolan. Om du vill du vara med eller har några frågor så är det bara att höra av dig till vår instagram eller maila oss! Inget medlemskap krävs! På vår instagram kan du även se vad vi har gjort på skolan för att skapa en tryggare och gladare miljö. Vi brukar även träffas en gång i veckan för att umgås och fika!

Kontakt

rudbecknygeneration@gmail.com

RIF – Rudbecks Idrottsförening

Vi anordnar idrottsaktiviteter och idrottsevenemang för dig som är medlem. Det är vi som håller i anmälan och arrangemang av olika skolidrottsturneringar, till exempel Skol-DM och Skol-SM. Medlemskap kostar 52 kr per år.

Kontakt

rif@rudbeck.se

Vi som sitter i styrelsen

Alma Holmqvist – Ordförande
Mehdi Khalili
Marcus Wreber
Anna Bo Belander
Frida Myrsmeden
Emma Wikström
Adam Al-Haidari
Akbar Radjabov
Aran Sedighi
Gustaf Hedenberg
John Paberit
Pavel Mohamed
William Wetterud

SAGA Rudbeck

SAGA står för Sexuallity And Gender Alliance och vi är skolans HBTQ förening. Saga är en förening som jobbar för att skapa en trygg plats för alla, sprida kunskap och ha det mys. På våra möten brukar vi fika, snacka, pyssla och ibland leka. Vi försöker också uppmärksamma dagar och händelser som är viktiga för HBTQ communityt för att sprida kunskap. Är du HBTQ eller bara nyfiken kom förbi H010 torsdagar 16:16-17:00 för gott sällskap och ännu godare fika!

Kontakt

saga.rudbeck@gmail.com

Science Club Rudbeck

Science Club Rudbeck är en klubb för alla som är intresserade av naturvetenskap, matematik och teknik. Vi har gjort roliga labbar, egna raketer av PET-flaskor och gått på föreläsningar om kvantfysik och rymdplasmafysik på KTH. Och mycket mer väntar! Är du också intresserad av att göra lite smågalna experiment som man inte hinner göra på lektionstid? Tveka då inte att kontakta oss på instagram, eller skicka ett mail!

Kontakt

scienceclubrudbeck@gmail.com
Mobil: 073-587 89 80

Vi som sitter i styrelsen

Sanna Zommarin – Ordförande
Leo Svanfeldt – Vice Ordförande
Filip Stenbom och David Saomi – Social media-ansvariga

Spotlight

Vi är en drama/teatergrupp som träffas tisdagar klockan 16:20-17:45 i dramasalen C109. Dramagruppen är öppen för alla elever på skolan oavsett om du är nybörjare eller tidigare har spelat teater.