Elevföreningar

På Rudbeck finns det många föreningar som våra elever själva har startat upp och driver. Här nedanför hittar du information om några av dem.

Dramagruppen Rudbeck

Vi är en teatergrupp som spelar teater ledd av en dramapedagog varje måndag kl. 16.30-18.30 i dramasalen. Dramagruppen är öppen för alla elever på skolan oavsett om du är nybörjare eller tidigare har spelat teater. Det bjuds även på fika!

sara.tegeback@rudbeck.se

Ny Generation

Vi är ett gäng kristna ungdomar som ses ett par gånger i veckan. Vi finns till för alla elever, du som inte är kristen är också välkommen att delta.

RIF – Rudbecks Idrottsförening

Vi anordnar idrottsaktiviteter och idrottsevenemang för dig som är medlem. Det är vi som håller i anmälan och arrangemang av olika skolidrottsturneringar, till exempel Skol-DM och Skol-SM. Medlemskap kostar 52 kr per år.

rif@rudbeck.se

Nicole Lundström – Ordförande
Marcus Wreber – Kassör
Linnea Berglund – Vice ordförande
Magnus Dahlberg – Sekreterare
Carl Lekselius – Turneringsansvarig
Elenor Franzén – Kommunikatör / Ansvarig för sociala medier
Amanda Sanderfelt – Ansvarig för Skol-DM
Carl Lekselius – Prisansvarig
Karin Asp och Anton Lövgren – Suppleanter

RMF – Rudbecks muslimska förening

Vi vill skapa en trygg mötesplats för elever oavsett religion och vara en plattform öppen för dialog mellan muslimska elever och elever med andra religiösa bakgrunder. Vi jobbar för att motarbeta fördomar och vill istället sprida kunskap om islam till våra medlemmar genom att arrangera roliga och lärorika evenemang. Vi främjar rättvisa och respekt och eftersom vårt centrala mål är att förena elever och skapa gemenskap kan alla elever på Rudbeck bli medlemmar i vår förening. Du kan bli medlem genom att skicka ett mail till oss med ditt för- och efternamn samt e-postadress. Det kostar ingenting att bli medlem och det är inte bindande.

info.rudbecksmf@gmail.com

Hannan Adnan – ordförande
Ayub Hussein –  sekreterare
Anisa Abdiaziz – ekonomiansvarig
Hannan Saleh – mediaansvarig
Hali Olad – informationsavdelningen
Hoda Saleh – ärendeavdelningen

Rudbecks elevkår

Vi i elevkåren jobbar bland annat för att du som elev ska få inflytande i skolan. Vi vill också sätta en guldkant på skoltiden genom olika evenemang, tävlingar och andra roligheter. Elevkåren är en elevorganisation som tillämpar enskilt medlemskap, alltså frivilligt medlemskap för skolans elever. Elevkåren har en arbetande styrelse som utses av medlemmarna på ett stadgeenligt årsmöte.

elevinflytande@gmail.com

Vi som sitter i styrelsen 18/19

Eric Brished – Ordförande
Jakob Redemo – Vice ordförande
Mireille Aslan – Ekonomiansvarig
Sebastian Swedin – Eventansvarig
Dennis Azad – Kommunikationsansvarig
Simon Ås – Medlemsansvarig
Peter Jönsson – Föreningsansvarig
Gustav Fragell – Medieansvarig
Abdallah Almajni – Sammanhållningsansvarig

Science Club Rudbeck

Vi är en grupp ungdomar som vill förmedla kunskap och skapa intresse för matematik och de naturvetenskapliga ämnena. På våra träffar kan du komma om du vill få stöd i matematik eller något av natur-ämnena, eller bara studera i lugn arbetsro. Drop-in!

scienceclubrudbeck@gmail.com

Jasper Wijk – Medlemsansvarig och lokalansvarig