Elevföreningar

På Rudbeck finns det många föreningar som våra elever själva har startat upp och driver. Här nedanför hittar du information om några av dem.

Rudbecks elevkår

Vi i elevkåren jobbar bland annat för att du som elev ska få inflytande i skolan. Vi vill också sätta en guldkant på skoltiden genom olika evenemang, tävlingar och andra roligheter. Elevkåren är en elevorganisation som tillämpar enskilt medlemskap, alltså frivilligt medlemskap för skolans elever. Elevkåren har en arbetande styrelse som utses av medlemmarna på ett stadgeenligt årsmöte.

elevinflytande@gmail.com

Vi som sitter i styrelsen 19/20

Gustav Fragell – Ordförande
Clara Henriksson – Vice ordförande/Kommunikationsansvarig
Lucas Westberg – Ekonomiansvarig
Adam Thyberg – Eventansvarig
Malin Hallin Sjöstedt – Medlemsansvarig
Lisa Melander – Föreningsansvarig
Emelie Henningson – Medieansvarig
Anna Thulin – Sammanhållningsansvarig

Spotlight

Vi är en drama/teatergrupp som träffas torsdagar klockan 16-18 i dramasalen C109. Dramagruppen är öppen för alla elever på skolan oavsett om du är nybörjare eller tidigare har spelat teater.

RIF – Rudbecks Idrottsförening

Vi anordnar idrottsaktiviteter och idrottsevenemang för dig som är medlem. Det är vi som håller i anmälan och arrangemang av olika skolidrottsturneringar, till exempel Skol-DM och Skol-SM. Medlemskap kostar 52 kr per år.

rif@rudbeck.se

Nicole Lundström – Ordförande
Marcus Wreber – Kassör
Linnea Berglund – Vice ordförande
Magnus Dahlberg – Sekreterare
Carl Lekselius – Turneringsansvarig
Elenor Franzén – Kommunikatör / Ansvarig för sociala medier
Amanda Sanderfelt – Ansvarig för Skol-DM
Carl Lekselius – Prisansvarig
Karin Asp och Anton Lövgren – Suppleanter

Ny Generation

Vi är ett gäng kristna ungdomar som ses ett par gånger i veckan. Vi finns till för alla elever, du som inte är kristen är också välkommen att delta.

RMF – Rudbecks muslimska förening

Vi vill skapa en trygg mötesplats för elever oavsett religion och vara en plattform öppen för dialog mellan muslimska elever och elever med andra religiösa bakgrunder. Vi jobbar för att motarbeta fördomar och vill istället sprida kunskap om islam till våra medlemmar genom att arrangera roliga och lärorika evenemang. Vi främjar rättvisa och respekt och eftersom vårt centrala mål är att förena elever och skapa gemenskap kan alla elever på Rudbeck bli medlemmar i vår förening. Du kan bli medlem genom att skicka ett mail till oss med ditt för- och efternamn samt e-postadress. Det kostar ingenting att bli medlem och det är inte bindande.

info.rudbecksmf@gmail.com

Hannan Adnan – ordförande
Ayub Hussein –  sekreterare
Anisa Abdiaziz – ekonomiansvarig
Hannan Saleh – mediaansvarig
Hali Olad – informationsavdelningen
Hoda Saleh – ärendeavdelningen

Science Club Rudbeck

Vi är en grupp ungdomar som vill förmedla kunskap och skapa intresse för matematik och de naturvetenskapliga ämnena. På våra träffar kan du komma om du vill få stöd i matematik eller något av natur-ämnena, eller bara studera i lugn arbetsro. Drop-in!

scienceclubrudbeck@gmail.com

Jasper Wijk – Medlemsansvarig och lokalansvarig