Finns även som syntolkat

AST-enheten

Rudbecks AST-enhet finns för dig som vill studera i en lugn miljö. Du får struktur med möjligheter till individuella anpassningar och en möjlighet att nå goda studieresultat.

Vi erbjuder små klasser och hemklassrum med egen arbetsplats. Du får studera i en lugn miljö i en avgränsad del av skolan. Vi har hög personaltäthet och personalen har goda kunskaper om vad en diagnos inom autismspektrat kan innebära. Du kan läsa alla dina kurser inom AST-enheten, men om du vill har du möjlighet att välja din programfördjupning och ditt individuella val ur resten av skolans kursutbud. Du som söker till oss har en färdigutredd diagnos inom autismspektrum och är behörig till ditt program. Du har behov av lugna miljöer i små undervisningsgrupper med tydlig struktur. I samband med ansökan blir du kallad till en intervju där vi ser om vi kan fylla de behov du har.

Här hittar du mer information om antagningen till AST-enheten.

Program

Inom AST-enheten har du möjlighet att läsa på

  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning med inriktning på biologi, fysik och kemi. Du får kunskaper för högskolestudier inom främst naturvetenskap och matematik men även inom andra områden. Du som går Naturvetenskapsprogrammet på AST-enheten kan läsa inriktningarna Naturvetenskap samt Naturvetenskap och samhälle.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning med inriktning på bland annat samhällsvetenskap, historia och religionskunskap. Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Du som går på Samhällsvetenskapsprogrammet på AST-enheten kan läsa inriktning Samhällsvetenskap.

Vi erbjuder små klasser och möjlighet till egen arbetsplats

Joakim Blom

Studie- och yrkesvägledare på AST-enheten

Elevteam

Annika Westin

Ann-Charlott Zetterlund

Joakim Blom

Viktoria Blomgren

Camilla Ragnhult

Lisa Fringel