Finns även som syntolkat

Humanistiska programmet

Är du intresserad av språk?  Gillar du att uttrycka dig i tal och skrift? Då kanske Humanistiska programmet är något för dig!

Hos oss läser du inriktning Språk. Språk och text är mycket viktiga delar i utbildningen och du får utveckla din språkliga säkerhet och kreativitet i både tal och skrift. Du får lära dig att använda språket för att argumentera, dra slutsatser och motivera dina val. Förutom svenska och engelska läser du latin samt 500 poäng moderna språk, vilket motsvarar till exempel ett fortsättningsspråk steg 3, 4 och 5 samt ett nybörjarspråk steg 1 och 2. Vill du läsa fler moderna språk, så finns det möjlighet att välja detta som programfördjupning och/eller individuellt val. På Rudbeck har du möjlighet att läsa franska, italienska, kinesiska, spanska och tyska.

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program, när du är klar med gymnasieutbildningen och vidare studier kanske du jobbar som översättare/tolk, språklärare eller reseledare/guide.

Inriktningskurser

I inriktningen ingår följande kurser:

  • Latin – språk och kultur 1
  • Språk 300 poäng

Fördjupningskurser

Programfördjupningen på Humanistiska programmet är 300 poäng. Här får du själv välja kurser, vi har inget förutbestämt fördjupningspaket som många andra gymnasieskolor har. Du kan välja att fördjupa dig inom moderna språk, men du kan också välja att läsa mer inom andra områden såsom kommunikation, samhällskunskap eller historia.

Du har även 200 poäng individuellt val att välja. Då får du fritt välja kurser inom vårt stora kursutbud.

Rudbeck utmärker sig med det stora kursutbudet som man kan att välja på. Jag tycker det är jättekul att man har möjlighet att välja kurser som inte har en direkt koppling till ditt program.

Mathilda

Elev på Humanistiska programmet

Elevteam

Annika Westin

Malin Kidby Lindhagen

Annette Modin

  • Specialpedagog på EE, EST, HU, NA-MU, OG, RFG och SA-MU
  • annette.modin@rudbeck.se
  • 08-579 218 82
  • 073-915 18 82
  • Arbetsrum: L022

Camilla Ragnhult

Jenny Ahlkrona